E322 - Lecitina
Categorie:
Antioxidanti Substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejare impotriva oxidarii (de exemplu: rancezirea, schimbarea culorii)
Sinonime:
lecitina din soia, lecitina de soia, lecitina din rapita, lecitina de floarea soarelui
Sursa:
Natural
Efecte:
Se pot prepara si suplimente nutritive cu lecitina, iar cand sunt consumate in cantitati mari pot reduce apetitul, provoca disfunctii gastrice, transpiratii abundente.
Nivelul critic:

Recomandare:
Considerat inofensiv
Descriere:
Emulgator, antioxidant si stabilizator natural. Obtinuta din surse vegetale, soia (modificata sau nemodificata genetic), floarea soarelui, rapita sau surse animale. Lecitinele sunt amestecuri de fosfolipide sa: fosfatidilcolina, fosfatidilinozitol, fosftidibetanolamina. Se pot prepara si suplimente nutritive cu lecitina, iar cand sunt consumate in cantitati mari pot reduce apetitul, provoca disfunctii gastrice, transpiratii abundente.