E150 a - Caramel simplu

Categorie:
Coloranti naturali Coloranti de origine naturala
Sinonime:
Caramel,e150a
Sursa:
Natural
Nivelul critic:
Atentie ! Atentie !
Recomandare:
Consumul frecvent nu este recomandat
Descriere:
Colorant, maro, natural, vegetal, obtinut prin incalzirea controlata a glucidelor alimentare (glucoza, fructoza, zaharoza, amidon). Pentru a favoriza caramelizarea se folosesc acizi, baze, saruri cu exceptia compusilor de amoniu si a sulfitilor. Se poate obtine si din glucide provenind din porumb sau sfecla modificate genetice (GMOs). Nu este recomandat copiilor hiperactivi. Pentru caramelul obtinute din organisme modificate genetic, nu este poibila o apreciere definitiva. Poate declansa hiperactivitate, incetini cresterea, distensii intestinale, hipertrofia rinichilor. Poate distruge vitamina B, afecteaza cromozomii. Vezi si E 150 b, 150 c, 150 d.