E155 - Brun HT
Categorie:
Coloranti de sinteza Coloranti obtinuti prin sinteza
Denumire chimica:
Sarea disodica 4,4`-(2,4 dihidroxi-5-hidroximetil-1,3 fenilendiazo)dinaftalin-1 sulfonat
Sinonime:
BRUN CHOCOLAT HT,BROWNS RS
Sursa:
Artificial
Nivelul critic:
Pericol !!!
Recomandare:
Consumul nu este recomandat
Boli asociate:
Poate induce reactii adverse la persoanele astmatice si la cele alergice la aspirina (salicilanti), induce sensibilitate a pielii, sindrom de hiperactivitate (ADHD), poate fi carcinogen.
Descriere:
Colorant, maro, azoic, artificial - sarea disodica 4,4`-(2,4 dihidroxi-5-hidroximetil-1,3 fenilendiazo)dinaftalin-1 sulfonat. Utilizat intr-o gama larga de alimente, in special in produsele de ciocolaterie, cofetarie. Poate induce reactii adverse la persoanele astmatice si la cele alergice la aspirina (salicilanti), induce sensibilitate a pielii, sindrom de hiperactivitate (ADHD), poate fi carcinogen.