E210 - Acid benzoic

Categorie:
Conservanti Substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejarea lor impotriva alterarii produse de microorganisme
Denumire chimica:
Acid benzoic
Formula chimica:
C7H6O2
Sursa:
Artificial
Nivelul critic:
Pericol !!! Pericol !!!
Recomandare:
Consumul frecvent nu este recomandat
Boli asociate:
Este periculos pentru persoanele astmatice, alergice sau cu eczeme. Trebuie evitat in special de persoanele dependente de medicatia steroidiana antiasmatica si de persoanele cu tulburari neurologice. Poate interfera cu sulfitul acid de sodiu (E 222) provocand manifestari ale sindromului de hiperactivitate. Este suspect de a creste riscul de cancer.
Descriere:
Conservant artificial. Se poate gasi in unele alimente si ca substanta naturala. Intervalul de topire este cuprins intre 121 si 123 C. Putin solvabil in apa, solubil in alcool etilic si in uleiuri. Poate altera gustul produselor preambalate. Este periculos pentru persoanele astmatice, alergice sau cu eczeme. Trebuie evitat in special de persoanele dependente de medicatia steroidiana antiasmatica si de persoanele cu tulburari neurologice. Poate interfera cu sulfitul acid de sodiu (E 222) provocand manifestari ale sindromului de hiperactivitate. Este suspect de a creste riscul de cancer.