E214 - P-hidroxibenzoat de etil

Categorie:
Conservanti Substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejarea lor impotriva alterarii produse de microorganisme
Denumire chimica:
Ethyl p-hydroxybenzoate
Formula chimica:
C9H10O3
Sinonime:
PHB-Ester, etilparaben,etilparabeni
Sursa:
Artificiala
Efecte:
Poate reduce sensibilitatea de perceptie a gusturilor de catre limba. Este periculos pentru persoanele sensibile sau astmatice. Poate creste riscul de aparitie al cancerului. Cercetari pe animale au p
Nivelul critic:
Pericol !!! Pericol !!!
Recomandare:
Consumul frecvent nu este recomandat
Boli asociate:
Poate reduce sensibilitatea de perceptie a gusturilor de catre limba. Este periculos pentru persoanele sensibile sau astmatice. Poate creste riscul de aparitie al cancerului. Cercetari pe animale au pus in evidenta efecte adverse de tipul anesteziei si vasodilatatiei.
Descriere:
Conservant, artificial. Se obtine din acid benzoic si are un intervat de topire cuprins intre 115 - 118 grade Celsius. Poate reduce sensibilitatea de perceptie a gusturilor de catre limba. Poate altera gustul produselor preambalate. Este periculos pentru persoanele sensibile sau astmatice. Poate creste riscul de aparitie al cancerului. Cercetari pe animale au pus in evidenta efecte adverse de tipul anesteziei si vasodilatatiei. Este alergen. Va fi evitat de persoanele sensibile.