E330 - Acid citric

Categorie:
Acidifianti Substante care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru
Denumire chimica:
Acid citric
Sinonime:
acid citric monohidrat
Sursa:
Natural (poate fi obtinut si artificial)
Nivelul critic:
Considerat sigur Considerat sigur
Recomandare:
Considerat inofensiv
Boli asociate:
Poate cauza afectiuni bucale (ex.: accelerarea aparitiei cariilor dentare). Poate fi impurificat cu proteine din materia prima care se pot transforma in MSG (E 621) cauzand efecte adverse persoanelor sensibile.
Descriere:
Acidifiant natural sau artificial. Se poate obtine din fructe (citrice) sau prin biosinteza. Component al ciclului acizilor tricarboxilici din cadrul metabolismului energetic al celulelor umane. Poate cauza afectiuni bucale (ex.: accelerarea aparitiei cariilor dentare). Poate contribui la controlul activitatii apei (aw). Se gaseste intr-o gama mare de produse alimentare. Poate fi impurificat cu proteine din materia prima care se pot transforma in MSG (E 621) cauzand efecte adverse persoanelor sensibile.