E955 - Sucraloza
Categorie:
Indulcitori Substante (altele decat zaharul) care se utilizeaza pentru a da gust dulce alimentelor
Denumire chimica:
1,6-Dicloro-1,6-dideoxy-beta-D-fructofuranozil-4-cloro-4-deoxy-alfa-D-galactopiranozida
Formula chimica:
C12H19Cl3O8
Sinonime:
triclorogalactosucroza
Sursa:
Artificiala
Efecte:
afectează timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar. Scade fertilitatea şi are efecte neurotoxice. Consumul ridicat de sucraloză şi de clorină implicit, duce la atacuri de panic
Nivelul critic:

Recomandare:
Se recomanda un consum moderat
Boli asociate:
Afectează timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar. Scade fertilitatea şi are efecte neurotoxice. Consumul ridicat de sucraloză şi de clorină implicit, duce la atacuri de panică, stări de agitaţie, dureri musculare.
Descriere:
Pudra cristalina de culoare alba-alburie, practic inodora. Il vom întâlni în sucuri, prăjituri, deserturi, băuturi spirtoase şi bere cu sau fără alcool.