E962 - Acesulfam

Categorie:
Indulcitori Substante (altele decat zaharul) care se utilizeaza pentru a da gust dulce alimentelor
Denumire chimica:
Sarea de 2,2-dioxid de 6-metil-1,2,3-oxatiazina-4(3H)-ona a acidului L-fenilalanil-2-metil-L-alfa-aspartic
Formula chimica:
C18H23O9N3S
Sinonime:
Aspartam-acesulfam, sare de aspartam-acesulfam, potasiu acesulfam
Sursa:
Artificiala
Nivelul critic:
Atentie ! Atentie !
Recomandare:
Se recomanda un consum moderat
Boli asociate:
Sarea de aspartam-acesulfam este o combinatie intre doi indulcitori incriminati ca, pe termen lung, sunt cancerigeni. Produsele cu indulcitori pot determina tulburari de crestere sau ale activitatii sistemului nervos in cazul copiilor si adolescentilor. Nu furnizează energie organismului, dă peste cap metabolismul provocând diabet şi afecţiuni cerebrale.
Descriere:
Pudra cristalina, alba, inodora. Sarea se prepara prin incalzirea unei solutii cu pH acid de aspartam si acesulfam K in proportie de 2:1 (greutate/greutate) si producerea cristalizarii. Potasiul si umiditatea se elimina. Produsul este mai stabil decat aspartamul singur.