E903 - Ceara carnauba

Categorie:
Stabilizatori Substante care fac posibila mentinerea proprietatilor fizico-chimice ale alimentelor, mentinand omogenizarea dispersiilor, culoarea etc.
Sinonime:
Ceara de carnauba,Carnaubawax
Sursa:
Natural
Nivelul critic:
Considerat sigur Considerat sigur
Recomandare:
Considerat inofensiv
Boli asociate:
Uneori poate provoca alergii persoanelor sensibile. Poate fi cancerigen.
Descriere:
Agent de separare si glazurant, natural, exudat eliberat prin porii frunzelor palmierului de ceara brazilian (Copernica cerifera). Ceara este constituita in principal din cerotat de miricil, cerotat de melisil, acid carnaubic, acid cerotic, alcool cerilic, alcool acrilic, rezine, hidrocarburi, apa, substante minerale. Temperatura de topire 83 - 86 grade Celsius. Nu se digera. Uneori poate provoca alergii persoanelor sensibile. Poate fi cancerigen. Se utilizeaza in special la ceruirea fructelor.